Sredinom siječnja održana je godišnja izvještajna skupština Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin. Pored uobičajenih točaka dnevnog reda (izvještaji, programi) bilo je riječi i o natjecanjima mladih tehničara u 2014. godini, kao i stručnom usavršavanju učitelja tehničke kulture. Odmah po završetku skupštine održana su predavanja o i demonstracija novih disciplina na ovogodišnjem natjecanju iz područja automatike, orijentacije i komunikacije. Predavači su bili Biljana Trifunović i Hrvoje Vrhovski iz Hrvatske zajednice tehničke kulture, a prisustvovali su članovi Društava pedagoga tehničke kulture Varaždin i Međimurske županije.

Na skupštini je predsjednik Stjepan Androlić istaknuo značajne uspjehe koje postiže ovo Društvo. Tako su mladi tehničari s područja Varaždinske županije ostvarili sjajne rezultate na 55. natjecanju mladih tehničara Hrvatske, koje je održano od 3. do 5. travnja 2013. godine u Primoštenu. Osvojili su četiri prva, tri druga, dva treća, po jedno šesto i osmo mjesto.Od ukupno 18 mladih tehničara iz Varaždinske županije čak desetoro njih je među prvih deset u konkurenciji od preko 20 natjecatelja iz raznih dijelova Hrvatske.

Članovi sekcije raketnih modelara koja djeluje u sastavu Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin sudjelovali su na više natjecanja i kupova. Jakov Cesar je temeljem ostvarenih rezultata proglašen za najboljeg raketnog modelara Republike Hrvatske  u 2012. i 2013. godini u kategoriji srednjih škola. Mateo Kolarek je temeljem ostvarenih rezultata proglašen za najboljeg raketnog modelara Republike Hrvatske u 2013. godini u kategoriji osnovnih škola.