Modelarska liga Varaždinske županije održana je 6. svibnja 2016. u 3. Osnovnoj školi u Varaždinu. Na natjecanju je sudjelovalo 20 učenika (10 ekipa) iz 5 osnovnih škola s područja Varaždinske županije, a organizirali su ga Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin i 3. OŠ Varaždin. Natjecatelji su u 3 puna sata izrađivali zdjelu za voće prema nacrtu profesora Ivana Rajsza. Natjecanje je provedeno u skladu s Pravilima za provođenje Modelarske lige 2015./2016.

 

 

Prvo  mjesto zauzela je ekipa iz 3. OŠ Varaždin u sastavu Leon Matijević i Fran Hojnik pod vodstvom mentorice Ines Brckan. Drugo mjesto pripalo je ekipi u sastavu Tea Radić (3. OŠ Varaždin) i Stela Kukec (5. OŠ Varaždin) sa mentoricom Ines Brckan, a treće mjesto ekipi u sastavu Iva Sraga i Marko Perši iz 7. OŠ Varaždin sa mentorom Dominom Jurišićem. Osim ekipa pobjednika na natjecanju su nastupili i učenici iz 4. OŠ Varaždin, OŠ Šemovec i OŠ Trnovec i sve ekipe su uspješno izradile zadanu zdjelu.

 

 

Pobjednička ekipa će predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj razini natjecanja koja će biti održana u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

 

 

 

 

Web by eSENTIO