Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije organiziralo je Modelarsku ligu za učenike osnovnih škola s područja Varaždinske županije. Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi od školske godine 2012./2013. Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti i timskog rada.  Dio natjecatelja pohađalo je ili pohađa radionice koje Društvo pedagoga tehničke kulture kontinuirano provodi u svojim prostorijama.

Modelarska liga za Varaždinsku županiju održana je u petak 12. svibnja 2017. u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Varaždina koja se nalazi na adresi Graberje 33, 42000 Varaždin. Sudjelovalo je 17 ekipa s po dva učenika (ukupno 34 učenika).

Nakon prave radne atmosfere mladi natjecatelji su izradili kutiju za ručne alate. Prvo mjesto  osvojili su učenici Tea Radić i Leon Matijević iz III. Osnovne škole Varaždin (mentorica Ines Brckan), druga je ekipa Stela Kukec i Anamarija Mrkonjić iz V. osnovne škole Varaždin (mentorica Ines Brckan), a treći su Josip Kosec i Lukas Njegovec iz Osnovne škole Trnovec (mentor Domin Jurišić).

Web by eSENTIO