Po lijepom sunčanom vremenu u subotu 3.lipnja 2017. godine održan je još jedan Dan tehničke kulture u Varaždinu. Ova manifestacija sastavni je dio javnih potreba Grada Varaždinu a kao sponzori pomogli su Atinel, Konto, McDonald, Latica, Krojačko trgovački obrt Z&Ž i Wiener osiguranje. Glavna manifestacija uz stotinjak neposrednih sudionika, učenika osnovnih i srednjih škola, članova udruga tehničke kulture i građana, održana je lokaciji oko Starog Grada. Pored neposrednih učesnika danu tehničke kulture bio je prisutno i više stotina djece, mladih i odraslih građana, kao i turističkih grupa koje su se zatekle u Varaždinu. Među posjetiteljima bio je i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić.

Bilo je tu zmajeva, balona, raznih letjelica s daljinskim upravljanjem i ugrađenim kamerama za snimanje iz zraka, modelarskih uradaka, raketa, radiouređaja, robota, biciklista i kajak kanua. Posjetitelji, posebno mladi,  mogli su isprobati modelarske strojeve, robotska kolica, izradu i podizanje zmajeva, održavanje veza, voziti bicikl na improviziranom prometnom poligonu ili sjesti u kanu. Posebno je bilo zanimljivo natjecanje posjetitelja, najviše djece, u robotičkoj alci.

 

Pored aktivista zajednica tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije sudjelovati su i aktivisti Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin s više sekcija i vrsta aktivnosti, zatim Modelarski centar s zrakoplovnim modelima, Radioamaterska udruga Sloga sa svojom opremom, Kajak kanu klub s kajacima i kanuima koje sami izrađuju, Udruga „Robofreak“ sa izložbom i natjecanjem iz robotike, te ostali građani i aktivisti tehničke kulture. Lijepo je bilo vidjeti i mnoštvo građana sa svojom djecom i unucima  koji su također spontano sudjelovali u ovoj lijepoj manifestaciji tehničke kulture. Neki su građani pokazali čime se bave u slobodno vrijeme. Dan tehničke kulture zabilježili su Varaždinska televizija, brojni portali, radiopostaje i tiskani mediji.

Web by eSENTIO