Učiteljica tehničke kulture Ines Brckan jedna je od dobitnica Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2016. godinu. Ovu je odluku 19. prosinca 2017. donio Odbor za dodjelu nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ines Brckan radi u trećoj i petoj osnovnoj školi i članica je Društvo pedagoga tehničke kulture koje ju je i predložilo za nagradu.

 

Ines Brckan učiteljica je tehničke kulture na 3. i 5. osnovnoj školi u Varaždinu i već puno godina aktivna je u radu s učenicima navedenih škola sa kojima sudjeluje na  natjecanjima od školske do državne razine. Na tim natjecanjima učenici koje priprema ostvaruju odlične rezultate. Osim toga instruktor je za modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina u Društvu pedagoga tehničke kulture Varaždin gdje održava radionice za zainteresirane učenike iz cijele Varaždinske županije. Redoviti je član županijskog povjerenstava za natjecanje iz tehničke kulture i organizator županijskog natjecanja koje se posljednjih godina održava u 3. Osnovnoj školi u Varaždinu. U svom radu se permanentno usavršava u raznim područjima tehničke kulture kroz tečajeve koje organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture.

U 2016. godini zajedno sa učenicima kojima je bila mentor sudjelovala je na brojnim natjecanjima iz tehničke kulture, prometa i modelarstva.

Za ostvarene rezultate Zajednica tehničke kulture Varaždinske županije dodijelila joj je Godišnju nagradu za 2016. godinu za rad i djelovanje u tehničkoj kulturi. Za svoj rad u 2016. godini dodijeljena joj je i Povelja u povodu proslave 70 godina Hrvatske zajednice tehničke kulture za dugogodišnji izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture.

 

 

 

Web by eSENTIO