Zajednica tehničke kulture Varaždinske županije i Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin organizirale su predstavljanje projekta „Hrvatska stvara“ koji se provodi uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Projekt „Hrvatska stvara“ ima za cilj da se kod mladih u cijeloj Hrvatskoj potakne kreativni duh i da se kroz učenje osnova programiranja poveća interes mladih za tehničku kulturu te općenito za prirodoslovna i znanstvena područja. Projekt su u prostorijama ZTK u Varaždinu predstavili Luka Fuček iz udruge Stemi i Ana Nikolić iz udruge Programerko. Luka je govorio o razvoju poduzetništva kroz razvoj Hexapod robota kojeg je napravio sa prijateljima sa Fakulteta elektrotehnike i računalstva i doveo do gotovog proizvoda koji se prodaje u cijelome svijetu. Ana je predstavila rad volontera sa djecom od 7 do 13 godina i rad u svojoj udruzi u kojoj djecu uče osnove programiranja.

Nakon predstavljanja gosti su održali radionicu na kojoj je dvadeset učenika iz Varaždina (iz 3., 4., 5. i 6. OŠ), te osnovnih škola Šemovec i Trnovec na svojim računalima uz pomoć programa Scratch isprogramiralo svoju prvu igricu. Sve su to pratili i njihovi učitelji koji su se isto upoznali sa programiranjem te dobivena znanja mogu upotrijebiti u nastavi i nastaviti rad sa djecom u svojim školama.

   

                                                                      

      

 

Web by eSENTIO