Modelarska liga Varaždinske županije održana je 10. svibnja 2019. u prostorijama Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina na adresi Graberje 33. Na natjecanju je sudjelovalo 32 učenika (16 ekipa) iz 8 osnovnih škola s područja Varaždinske županije, a organizirali su ga Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Varaždinske županije i Grada Varaždina. Natjecatelji su u 3 puna sata izrađivali Stolac za ljuljanje. Natjecanje je provedeno u skladu s Pravilima Hrvatske zajednice tehničke kulture za provođenje Modelarske lige 2018./2019.

 

Prvo mjesto zauzela je ekipa iz 5. OŠ Varaždin u sastavu Stela Kukec i Anamarija Mrkonjić pod vodstvom mentorice Ines Brckan, druga je ekipa u sastavu Dominik Mostečak i Silvio Lonjak iz OŠ Franje Serta Bednja sa mentorom Vladom Abičićem, dok je treće mjesto pripalo ekipi u sastavu Lana Skupnjak i Lea Vidaček iz DPTK Varaždin pod vodstvom mentorice Ines Brckan. Pobjednička ekipa će predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj razini natjecanja koja će biti održana u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

 

Osim ekipa pobjednika na natjecanju su nastupili učenici iz 4., 5. i 7. OŠ iz Varaždina,  OŠ Ludbreg, OŠ Gustav Krklec iz Maruševca i OŠ Trnovec, te su sve ekipe uspješno izradile zadani Stolac za ljuljanje. Ocjenjivačko povjerenstvo činili su učitelji Stjepan Androlić, Darko Tomašek i Vlatko Đakulović, članovi DPTK Varaždin.

 

Održavanje modelarske lige pored ostalih posjetili su gradonačelnik Ivan Čehok i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina Draženka Dević.

 

 

 

  

Web by eSENTIO