Učiteljica tehničke kulture Anđelka Barlek jedna je od dobitnica Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2019. godinu. Ovu je odluku 15. srpnja 2020. donio Odbor za dodjelu nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja. Anđelka Barlek učiteljica je tehničke kulture u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu i članica je Društvo pedagoga tehničke kulture koje ju je  predložilo za nagradu.

 Već puno godina aktivna je u radu s učenicima s kojima sudjeluje na natjecanjima od školske do državne razine. Na tim natjecanjima učenici koje priprema ostvaruju odlične rezultate. Kao priznanje za svoj rad izabrana je u stručno zvanje učitelja mentora i učitelja savjetnika. Redoviti je član županijskih povjerenstava za natjecanja iz tehničke kulture. U svom radu stalno se usavršava u raznim područjima tehničke kulture na tečajevima koje organizira HZTK i HSPTK.

 U 2019. godini zajedno s učenicima kojima je bila mentor sudjelovala je na mnogobrojnim natjecanjima iz tehničke kulture i prometa. Tako se na 27. državno natjecanje „Sigurno u prometu” koje se održalo u Zadru plasirala jedna učenica i osvojila  3. mjesto, a ekipa Varaždinske županije osvojila je 1. mjesto. Učenici gospođe Barlek sudjelovali su i na natjecanju iz tehničke kulture. Na državnoj razini 61. natjecanja mladih tehničara održanog u Poreču njezin učenik 7. razreda bio je sedmi u kategoriji Obrade materijala, a njezina učenica 14. u kategoriji Fotografija.

 Dobitnica je nagrade HZTK za 2011. godinu i Priznanja u povodu 50 godina djelovanja HSPTK. Za svoj rad u 2019. godini Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelili su joj Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju.

 

Web by eSENTIO