Zbog specifičnosti situacije uzrokovane epidemijom COVID-19 državna razina 62. natjecanja mladih tehničara koja se trebala održati početkom travnja provedena je online. Državna razina provedena je 20. listopada 2020. godine u virtualnom okruženju prema novim, izmijenjenim pravilima. Učenici su putem Zoom sustava prezentirali svoju tehničku tvorevinu na temu Igračka.

U natjecanje se uključilo i 6 učenika iz Varaždinske županije koji su se preko županijskog natjecanja plasirali na državnu razinu te su ostvarili zapažene rezultate. Broj naših učenika koji su sudjelovali na državnoj razini je manji jer su učenici osmih razreda napustili svoje osnovne škole.

Od učenika iz Varaždinske županije prvo mjesto pripalo je Marinu Bruža Habeku iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec kojem je mentorica Anđelka Barlek iz robotike, te  Slobodanu  Popoviću iz OŠ Ludbreg sa mentoricom Petrom Kocijan u području radiokomunikacija.

U konkurenciji mladih tehničara petih razreda iz maketarstva i modelarstva na 7. mjesto plasirao se Fran Kosec iz OŠ Trnovec sa mentorom Dominom Jurišićem. Iz šestog razreda u graditeljstvu na 6. mjesto plasirala se Jelena Ferenčak, a na isto mjesto plasirao se u području strojarskih konstrukcija učenik sedmog razreda David Harjač iz OŠ Ivanec sa mentoricom Anđelkom Barlek. Na natjecanju iz radiokomunikacija nastupila je i Ella Đakulović iz OŠ Tužno sa mentoricom Nikolinom Miholić i plasirala se na 6. mjesto.

Web by eSENTIO