Županijsko natjecanje mladih tehničara održano je u III. OŠ Varaždin uz sudjelovanje 122 učenika osnovnih škola raspoređenih u 12 kategorija.

Kod petih razreda iz Maketarstva i modelarstva prvo mjesto osvojila je Ana Levanić iz OŠ Cestica (mentorica Katica Erlih). U šestim razredima iz Graditeljstva najbolja je bila Klara Klampfl iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec (mentorica Anđelka Barlek).

U sedmim razredima iz Strojarskih konstrukcija prvi je Blaž Hrastić iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija (mentor Tomislav Čavlek), a iz Obrade materijala prvi je Silvio Lonjak iz OŠ Franje Serta Bednja (mentor Vlado Abičić)

Kod osmih razreda iz Elektrotehnike najbolji je bio Leo Čvrk iz VII. OŠ Varaždin (mentor Domin Jurišić), a u području Elektronike najviše bodova osvojio je Danijel Jurković iz OŠ Petrijanec (mentorica Kristina Špoljar Petrović).

Iz Robotike prvo mjesto pripalo je Mirti Obelić iz 5. OŠ Varaždin (mentorica Ines Brckan).  U Fotografiji prvo mjesto osvojila je Tia Labaš iz 6. OŠ Varaždin (mentor Marko Martinec).  Kod Robotskog spašavanja žrtve najbolji je bio Luka Kolarić iz 6. OŠ Varaždin (mentor Marko Martinec). Iz Automatike prvo mjesto osvojio je Luka Knapić iz OŠ Gornji Kneginec (mentor Željko Šavor).

U Modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina prvo mjesto osvojio je Tomo Androlić iz VII. OŠ Varaždin (mentor Domin Jurišić), a iz Radiokomunikacija najbolja je bila Ella Đakulović iz OŠ Tužno (mentorica Nikolina Miholić)

Prema propozicijama svi prvoplasirani mladi tehničari sudjelovat će početkom svibnja na 63. Natjecanju mladih tehničara Hrvatske.

Web by eSENTIO