Na državnoj razini 63. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske koje je zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19 provedeno u matičnim osnovnim školama natjecatelja nastupilo je 12 učenika iz osnovnih škola Varaždinske županije. Natjecanje je održano od 5. do 7. svibnja 2021. godine, a 9  učenika iz naše županije plasiralo se na jedno od prvih 7 mjesta u Republici Hrvatskoj.

Prvo mjesto osvojila je Klara Klampfl iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec kojoj je mentorica Anđelka Barlek iz Graditeljstva, te  Blaž Hrastić iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija sa mentorom Tomislavom Čavlekom iz Strojarskih konstrukcija.

Drugo mjesto zauzeo je Danijel Jurković iz OŠ Petrijanec kojem je mentorica Kristina Špoljar Petrović iz Elektronike, te Luka Kolarić iz VI. Osnovne škole Varaždin sa mentorom iz škole Markom Martinecom koji je i polaznik Centra izvrsnosti Varaždinske županije gdje mu je mentor Ivica Kolarić. Treće mjesto pripalo je Elli Đakulović iz OŠ Tužno sa mentoricom Petrom Kocijan u području Radiokomunikacija.

Četvrto mjesto zauzela je Mirta Obelić iz 5. OŠ Varaždin sa mentoricom Ines Brckan iz Robotike, te  Tia Labaš iz 6. OŠ Varaždin sa mentorom Markom Martinom iz Fotografije. Na 7. mjesto plasirao se Silvio Lonjak iz OŠ Franje Serta Bednja sa mentorom Vladom Abičićem iz Obrade materijala i Luka Knapić iz OŠ Gornji Kneginec sa mentorom Željkom Šavorom iz Automatike.

Učenica petog razreda Ana Levanić iz OŠ Cestica sa mentoricom Katicom Erlih plasirala se na 11. mjesto, kao i Tomo Androlić iz VII. OŠ Varaždin sa mentorom Dominom Jurišićom koji je nastupio u Modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina. Leo Čvrk iz VII. OŠ Varaždin sa mentorom Dominom  Jurišićem u području Elektrotehnike plasirao se na 13. mjesto

 

Web by eSENTIO