I ove godine ZTK Varaždinske županije u suradnji sa ZTK Grada Varaždina i Društvom pedagoga tehničke kulture Varaždin napravila je natječaj za izbor fotografije koja će se nalaziti na kalendaru kojim se prezentira rad ZTK i naša županija. Na natječaj su se uključili učenici osnovnih i srednjih škola koji su nastupili na Županijskom natjecanju mladih tehničara iz fotografije.

 Na natječaj se prijavilo 18 učenika iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, 3., 4. i 6. OŠ iz Varaždina, te Prve gimnazije Varaždin koji su poslali po dvije fotografije koje predstavljaju Varaždinsku županiju. Svi učenici su za svoj trud primili zahvalnice i prigodni poklon koji će im olakšati daljnji rad.

 Za kalendar je odabrana fotografija staroga grada u Varaždinu učenice Tie Labaš koja je bila učenica 6. OŠ Varaždin, a mentor joj je bio Marko Martinec. Tia je danas učenica Prve gimnazije Varaždin gdje se nastavila baviti snimanjem fotografija. Učenica je za nagradu dobila tablet koji će  joj pomoći kod snimanja i obrade fotografija. Nagradu je predao predsjednik ZTK Grada Varaždina i Foto kluba Sloboda Varaždin Željko Hajdinjak, uz pomoć Darka Tomašeka tajnika ZTK Varaždinske županije.

Web by eSENTIO