Na 64. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske održanom u Primoštenu od 2. do 4. svibnja 2022. nastupilo je 18 učenika iz Varaždinske županije, a 9  učenika iz naše županije plasiralo se na jedno od prva 3 mjesta u Republici Hrvatskoj.

Prvo mjesto osvojila je Klara Klampfl iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec kojoj je mentorica Anđelka Barlek iz Strojarskih konstrukcija, Blaž Hrastić iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija sa mentorom Tomislavom Čavlekom iz Elektrotehnike, Marin Rođak iz VI. Osnovne škole Varaždin sa mentorom iz škole Markom Martinecom koji je i polaznik Centra izvrsnosti Varaždinske županije gdje mu je mentor Ivica Kolarić iz Robotike, te Tomo Androlić iz VII. OŠ Varaždin sa mentorom Dominom Jurišićem koji je nastupio u Modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina.

Drugo mjesto zauzeo je Jakov Crnički iz VI. OŠ Varaždin sa mentorom iz škole Markom Martinecom i mentorom iz udruge Darkom Tomašekom iz DPTK Varaždin na području Elektronike, Mirta Obelić iz V. Osnovne škole Varaždin sa mentoricom iz škole Ines Brckan koja je i polaznik Centra izvrsnosti Varaždinske županije gdje joj je mentor Ivica Kolarić iz Robotike, te Franko Prikratki iz II. OŠ Varaždin sa mentorom iz škole Miroslavom Kukecom i polaznikom Centra izvrsnosti Varaždinske županije gdje mu je mentor Ivica Kolarić iz Robotskog spašavanja žrtve.

Treće mjesto pripalo je Matei Zeljko iz V. OŠ Varaždin sa mentoricom Ines Brckan iz Maketarstva i Kiari Vuk iz OŠ Ludbreg sa mentoricom Tanjom Ceglec i mentorom iz udruge Slobodanom Popovićem u području Radiokomunikacija.

Četvrto mjesto zauzeo je Sven Patafta iz II. OŠ Varaždin sa mentorom Miroslavom Kukecom iz Graditeljstva.
Na 7. mjesto plasirala se Patricija Radiković iz OŠ Sveti Đurđ sa mentoricom Nadom Gačić iz Strojarskih konstrukcija, Nino Petek iz VI. Osnovne škole Varaždin sa mentorom iz škole Markom Martinecom koji je polaznik Centra izvrsnosti Varaždinske županije gdje mu je mentor Ivica Kolarić iz Robotike i Mihael Cmrečak iz OŠ Gornji Kneginec sa mentorom Željkom Šavorom iz Automatike.
Učenik Luka Bunić iz V. OŠ Varaždin sa mentoricom Ines Brckan koji je nastupio u Modelarstvu uporabnih tehničkih tvorevina plasirao se na 11. mjesto, kao i Filip Habrka iz iz OŠ Ludbreg sa mentoricom Tanjom Ceglec i mentorom iz udruge Dragutinom Gerićem u području Radiokomunikacija.
Učenica Ema Premec iz OŠ Cestica sa mentoricom Katicom Erlih koji je nastupila u Obradi materijala plasirala se na 13. mjesto. Borna Novak iz OŠ Trnovec sa mentorom Dominom  Jurišićem u području Elektrotehnike plasirao se na 15. mjesto, a učenica Dora Vuđan iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec sa mentoricom Anđelkom Barlek u području Fotografije plasirala se na 21. mjesto

 

Web by eSENTIO