Nakon dvije godine kada se nije održala zbog COVID epidemije Modelarska liga Varaždinske županije održana je 12. svibnja 2022. u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Varaždina.

      Na natjecanju je sudjelovalo 18 učenika (9 ekipa) iz 5 osnovnih škola s područja Varaždinske županije, a organizirali su ga Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Varaždina. Natjecanje je provedeno u skladu s Pravilima za provođenje Modelarske lige 2021./2022., a 1. mjesto zauzela je ekipa iz 5. OŠ Varaždin u sastavu Luka i Ivan Bunić pod vodstvom mentorice Ines Brckan. 2. mjesto zauzela je ekipa u sastavu Valerija Vugrinec i Roko Mikulić iz OŠ Trnovec sa mentorom Dominom Jurišićem, a 3. mjesto ekipa u sastavu Dario Žlibar iz 1. Osnovne škole Varaždin i Vilim Ljubić iz 5. OŠ Varaždin pod vodstvom mentora Ivice Kolarića i mentorice Ines Brckan.

      Pobjednička ekipa će predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj razini natjecanja koja će biti održana u Stubičkim Toplicama. Osim ekipa pobjednika na natjecanju su nastupili učenici iz 6. OŠ Varaždin i 7. OŠ Varaždin i sve ekipe su uspješno izradile zadani Bunar.

 

Web by eSENTIO