Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture donio je Odluku o dodjeli Nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2021. godinu. Naime, godišnja nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2021. godinu dodijeljena pojedincima pripala je, među ostalim, i Kristini Špoljar Petrović iz Varaždina, a godišnju nagradu osvojilo je i Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin za pravne osobe.

 Kristina Špoljar Petrović, mag. ing. geoing. (dipl. inž. geoteh.) dolazi iz Varaždina. Radi kao učiteljica tehničke kulture u OŠ Petrijanec i OŠ Metel Ožegović Radovan. Voditeljica je odgojno-obrazovnih programa iz više područja tehničke kulture, a s ciljem unaprjeđenja i popularizacije tehničke kulture aktivna je u udrugama tehničke kulture Varaždinske županije. U 2021. godini sudjelovala je kao mentorica učenika Danijela Jurkovića na 63. državnom natjecanju mladih tehničara, na kojem je njezin učenik iz područja elektronike osvojio drugo mjesto.

 Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin osnovano je 1996. godine i danas okuplja oko 40 članova, učitelja tehničke kulture iz osnovnih i srednjih škola i klubova mladih tehničara. U 2021. godini Društvo je radno obilježilo 25. godišnjicu svoga osnutka. Članovi Društva proveli su pripremu i provedbu županijske razine natjecanja mladih tehničara i natjecanja Modelarska liga, te sudjelovali u pripremi i izradi pravila i propozicija za natjecanje mladih tehničara za sve tri razine. Na 63. državnom natjecanju mladih tehničara nastupilo je 12 učenika iz Varaždinske županije, a devetero se plasiralo na jedno od prvih sedam mjesta u Republici Hrvatskoj. U 2021. godini članovi Društva sudjelovali su na Danu tehničke kulture u Varaždinu i Danu otvorenih vrata udruga, na stručnom skupu učitelja tehničke kulture „Primjeri dobre prakse 2021.“, a u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Varaždina proveli su natječaj za izbor najboljih fotografija koje će se nalaziti na godišnjem kalendaru Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije.

 

 

Web by eSENTIO