Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije i Grada Varaždina održale su u petak 24. veljače 2023. godine redovite izvještajne godišnje Skupštine. Na dnevnom redu bili su izvještaji o radu zajednica i udruga tehničke kulture za 2022. godinu, te programi rada za 2023. Dodijeljene su i godišnje nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama za prošlu 2022. godinu.

Tijekom prošle godine aktivisti svih 13 udruga i obje zajednice sudjelovali su u nizu aktivnosti samostalno ili zajednički s ciljem promicanja tehničke kulture. Jedna od najatraktivnijih manifestacija je „Dan tehničke kulture u Varaždinu“ koji je održan u subotu, 11. lipnja 2022. godine na prostoru oko zgrade civilnog društva u Graberju prema programu rada Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina i njenih udruga. Održan je i Dan otvorenih vrata udruga s ciljem približavanja javnosti programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj.

U suradnji s Gradom Varaždinom pokrenuta je obnova velike dvorane za sastanke koju koriste brojne udruge na adresi Graberje 33. Izvedena je montaža projektora za potrebe prezentacija, postavljena nova ploča i izvedeno ponovno bojanje prostorije.

Na svečanom dijelu skupština dodijeljene su godišnje nagrade za 2022. godinu. Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina nagradila je Živka Skuhala iz udruge Ljubitelja oldtimera i stare tehnike i Foto-klub „Sloboda“ Varaždin, dok je Zajednica tehničke kulture Varaždinske županije nagradila Domina Jurišića iz Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin, te Društvo inovatora Varaždinske županije. Nagrađenima su čestitali predsjednici zajednica Vladimir Ferenčina i Željko Hajdinjak.

Web by eSENTIO