Danijel Labaš, učitelj tehničke kulture, ponovno je na izbornoj skupštini održanoj 4. travnja 2023. izabran za predsjednika Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin, a za dopredsjednicu Ines Brckan. U Izvršni odbor Društva još su izabrani tajnik Darko Tomašek, te učitelji tehničke kulture Miroslav Kukec i Kristina Špoljar Petrović. Izabran je i Nadzorni odbor u sastavu Vlatko Đakulović, Stjepan Androlić i Dragutin Labaš. Za likvidatora je potvrđen Vlado Abičić.

Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin svakako spada u najaktivnije strukovne udruge u Varaždinskoj županiji i na nivou čitave Hrvatske. Brojne aktivnosti kao što su radionice iz maketarstva, modelarstva, elektrotehnike, elektronike, digitalne fotografije, robotike, automatike i drugih grana tehnike. Mladi tehničari, čiji su mentori upravo članovi Društva, redovito na natjecanjima osvajaju izvrsne rezultate. Samo prošle školske godine na 64. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske osvojili su četiri prva, tri druga i tri treća mjesta u vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji iz čitave Hrvatske. Isto tako na ovogodišnje 65. natjecanje mladih tehničara Hrvatske pozvano je čak 19 najboljih sa županijskog natjecanja.

Tijekom kalendarske godine članovi Društva redovito osobno ili sa svojim mladim tehničarima sudjeluju na Danima otvorenih vrata, Danu tehničke kulture u Varaždinu, natjecanju Modelarske lige, natjecanju Sigurno u prometu, na Primjerima dobre prakse i drugim aktivnostima.

Na kraju skupštine predsjednik Društva zahvalio se na dugogodišnjem uspješnom radu učiteljici tehničke kulture Nadi Gačić koja s krajem školske godine odlazi u mirovinu.

Web by eSENTIO