Čak trinaest učenika osnovnih škola Varaždinske županije osvojilo je po bodovima jedno od prvih pet mjesta na 65. državnom natjecanju mladih tehničara, koje je od 2. do 5. svibnja 2023. godine održano u Vodicama. Na ovom velikom natjecanju sudjelovalo je njih 19 iz naše županije. I ostali su na kraju ušli među prvih deset osim jednog koji je osvojio petnaesto mjesto. U svakoj kategoriji uglavnom se natjecalo dvadeset troje mladih tehničara iz svih županija i Grada Zagreba.
Druga mjesta osvojili su Sven Patafta iz obrade materijala (II. osnovna škola Varaždin, mentor Miroslav Kukec), Marin Rođak iz robotike (VI. osnovna škola Varaždin, mentori Marko Martinec i Ivica Kolarić), Jana Gotal iz fotografije (Osnovna škola Ivanec, mentor Anđelka Barlek) i Andrija Novak iz robotskog spašavanja žrtve (I. osnovna škola Varaždin, mentor Ivica Kolarić).
Treće mjesto osvojili su Gabrijel Kraljić iz robotskog spašavanja žrtve (VI. osnovna škola Varaždin, mentori Marko Martinec i Ivica Kolarić) i Filip Habrka iz automatike (Osnovna škola Ludbreg, mentori Đurđa Kladić i Dragutin Gerić).
Četvrto mjesto osvojili su Dorian Sakač iz elektrotehnike (osnovna škola Ljubeščica, mentor Josip Toma) i Nino Petek iz robotike (VI. osnovna škola Varaždin, mentori Marko Martinec i Ivica Kolarić).
Peto mjesto osvojili su Franka Barulek iz maketarstva (Osnovna škola Sveti Ilija, mentor Tomislav Čavlek), Alen Flis iz strojarskih konstrukcija (Osnovna škola Donja Voća, mentor Tomislav Čavlek), Damjan Špoljarić iz elektronike (Osnovna škola Martijanec, mentor Ivana Pačko Horvat), Luka Grđan iz fotografije (II. osnovna škola Varaždin, mentori Miroslav Kukec i Dragutin Labaš) i Vilim Ljubić iz modelarstva uporabnih tehničkih
tvorevina (V. osnovna škola Varaždin, mentor Ines Brckan).

Web by eSENTIO