Modelarska liga Varaždinske županije održana je 15. svibnja 2023. u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Varaždina na adresi Graberje 33. Na natjecanju je sudjelovalo 36 učenika (18 ekipa) iz 9 osnovnih škola s područja Varaždinske županije, a organizirali su ga Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Varaždina. Ove godine po prvi puta nastupile su i 3 ekipe učenika sa teškoćama u razvoju iz OŠ Ludbreg. Natjecatelji su u 3 puna sata izrađivali Spremnik za istrošene baterije.
Natjecanje je provedeno u skladu s Pravilima za provođenje Modelarske lige 2022./2023., a 1. mjesto zauzela je ekipa u kojoj su učenik Vilim Ljubić iz 5. OŠ Varaždin i Martin Androlić iz 2. OŠ Varaždin koji su polaznici radionice modelarstva u Društvu pedagoga tehničke kulture Varaždin pod vodstvom mentorice Ines Brckan i mentora Miroslava Kukeca. 2. mjesto zauzela je ekipa u sastavu Greta Lukaček i Matija Harjač iz OŠ Tužno pod vodstvom mentorice Petre Kocijan, a 3. mjesto ekipa u sastavu  Matej Težački i Bartol Tuđan iz 7. OŠ Varaždin sa mentorom Dominom Jurišićem.
Kod učenika sa teškoćama u razvoju istaknuta je ekipa u sastavu Dario Horvat i Borna Horvat iz OŠ Ludbreg sa mentoricom Sanjom Belić Pavčec. Pobjednička ekipa će predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj razini natjecanja koja će biti održana u Stubičkim Toplicama.
Osim ekipa pobjednika na natjecanju su nastupili učenici iz 3., 4., i 6. OŠ Varaždin, te OŠ Trnovec i sve ekipe su uspješno izradile zadani Spremnik za istrošene baterije. Ocjenjivačko povjerenstvo činili su učitelji Ivan Rajsz iz Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, te Danijel Labaš i Darko Tomašek članovi DPTK Varaždin. Održavanje natjecanja popratilo je više radijskih (radio Sjeverozapad i radio Megaton) i novinskih (Varaždinske vijesti, Jutarnji list, Regionalni tjednik) medija.

Web by eSENTIO