Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture svečano je 30. lipnja 2023. godine obilježio 55 godina rada i djelovanja. Svečanost je održana u Osnovnoj školi Retkovec u Zagrebu uz petu izložbu radova mladih tehničara i njihovih mentora iz dvadesetak osnovnih škola Hrvatske. Tom su prilikom pojedincima dodijeljene povelje za dugogodišnji izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i tehničkog stvaralaštva, zatim priznanja za dugogodišnje uspješno djelovanje na promicanju tehničke kulture i postignute rezultate u radu s mladima, te zahvalnice za dugogodišnje uspješno djelovanje na promicanju tehnike kulture i izuzetnu suradnju s pedagozima tehničke kulture.

 Među dobitnicima povelja, priznanja i zahvalnica nalazi se i veći broja učitelja tehničke kulture i drugih aktivista iz Varaždinske županije. Na samoj svečanosti u Zagrebu povelje su primili Ines Brckan, Darko Tomašek, Danijel Labaš, Drago Labaš i Stjepan Androlić, a uručio im ih je predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture Mato Šimunović. Među dobitnicima priznanja su Anđelka Barlek, Zlatko Cesar, Ivica Kolarić, Marko Martinec i Ivana Pačko Horvat, dok su zahvalnice dodijeljene Zajednici tehničke kulture Grada Varaždina i njenom predsjedniku Željku Hajdinjaku.

 Na petoj izložbi radova mladih tehničara i njihovih mentora sudjelovao je i učenik 8. razreda III. osnovne škole Varaždin Filip Krsnik (mentorica Ines Brckan). Njegov rad „Robotska ruka na hidraulički pogon“ nagrađen je sudjelovanjem na Izložbi inovacija ARCA koja će se sredinom listopada održati u Zagrebu. Ovo je još jedno veliko priznanje mladim tehničarima iz Varaždinske županije koji redovito postižu izvrsne rezultate na natjecanjima i smotrama.

 

 

Web by eSENTIO