Skupštinama su prisustvovali zastupnici iz petnaest udruga tehničke kulture koliko ih djeluje na području Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Na skupštinama Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije pored ostalog su dodijeljene godišnje i nagrade za 2023. godinu za njihov doprinos promicanja tehničke kulture. Nagrade su dobili Miljenko Sraga iz Radioamaterske udruge Sloga zbog njegovog doprinosa u razvoju tehničke kulture i aktivnom radu s mladima, Vladimir Flegar iz Društva inovatora Varaždinske županije za dugogodišnji predani rad u promicanju tehničke kulture u inovacijama i ugledu inovatorstva u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, zatim Modelarski centar Varaždin i Radio klub Varaždin za uspješan rad u protekloj godini i ranijim godinama.

Predsjednici Zajednica tehničke kulture Željko Hajdinjak (ZTK Grada) i Vladimir Ferenčina (ZTK Županije) istaknuli su dobru suradnju među svim promicateljima tehničke kulture na ovom području i čestitali na uspjesima. Suradnja aktivista udruga i zajednica tehničke kulture naročito je došla do izražaja na županijskom natjecanju Modelarske lige, Danima otvorenih vrata udruga i naročito na Danu tehničke kulture u Varaždinu s pedesetak članova udruga. Brojni građani i djeca pokazali su interes sudjelujući i sami u teleskopskom promatranju Sunca, u izradi modelarskih uradaka, u izradi zmajeva, u održavanju radioamaterskih veza i u vožnji robotskih kolica.

Tijekom čitave godine u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Varaždin organizirano je i realizirano niz radionica tehničke kulture za učenike osnovnih škola (modelarstvo, elektronika, elektrotehnika, automatika, digitalna fotografija). Većina radionica održana se u prostorijama u Graberju 33, a dio i u prostorijama gradskih osnovnih škola. Dio polaznika navedenih radionica sudjelovao je na županijskim i državnim natjecanjima.

 

Web by eSENTIO