Ovogodišnja Modelarska liga za Varaždinsku županiju održana je u srijedu 24. travnja 2024. godine uz sudjelovanje deset ekipa, odnosno dvadeset učenika iz pet osnovnih škola. Vrlo uspješno natjecanje su organizirali Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin i Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina. Svi natjecatelji s puno uspjeha su puna tri sata izrađivali modele naočala.

Prvo mjesto zauzela je ekipa u kojoj su učenice Iris Lekić i Dorja Benković iz 3. OŠ Varaždin koje su ujedno polaznice radionice modelarstva u Društvu pedagoga tehničke kulture Varaždin pod vodstvom mentorice Ines Brckan. Drugo mjesto pripalo je ekipi u sastavu Matea Zeljko i Mia Sklepić iz 5. OŠ Varaždin, a treće mjesto ekipi u sastavu  Patricija Herceg i Una Cerovčec iz 3. OŠ Varaždin.

Pobjednička ekipa će predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj razini natjecanja koja će biti održana u Stubičkim Toplicama. Osim navedenih ekipa na natjecanju su nastupili učenici iz 6. OŠ Varaždin, OŠ Tužno, te OŠ Novi Marof. Ocjenjivačko povjerenstvo činili su učitelji Ivan Rajsz iz Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, te Stjepan Androlić i Darko Tomašek članovi DPTK Varaždin.

 

Web by eSENTIO