Ispred Tehnološkog parka i u prostorijama Udruge za promicanje tehničke kulture Makerspace Varaždin održana je 15. lipnja tradicionalna akcija tehničke kulture. Makerspace je udruga sa ponajboljom opremom i stručno ekipirana, a od nedavno je i članica Zajednica tehničke kulture Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Ponovno kao i proteklih godina aktivisti više udruga predstavili su svoje aktivnosti, a građani i djeca mogli su i direktno sudjelovati u teleskopskom promatranju Sunca, u izradi modelarskih uradaka, u održavanju radioamaterskih veza i u snimanju svih događanja. Tu su još bile izložba kajaka i opreme, izložba digitalnih fotografija, izložba zrakoplovnih modela i dronova, radiouređaja, teleskopa i druge opreme za promatranje svemira, te drugih sadržaja. Aktivno su sudjelovali aktivisti Udruge za promicanje tehničke kulture Makerspace, Društva pedagoga tehničke kulture, Modelarskog centra, Kajak kanu kluba „Varteks“, Astronomskog društva, Radioamaterske udruga Sloga, Foto-kluba Sloboda i Ljubitelja oldtajmera i stare tehnike.

Dan tehničke kulture ovog puta su pored ostalih posjetili gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, predsjednik Gradskog vijeća Varaždin Lovro Lukavečki, Filip Lukina ispred Hrvatske zajednice tehničke kulture i Mato Šimunović, predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture.

 

Web by eSENTIO