Članovi Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin sudjelovali su na šestoj izložbi radova mladih tehničara i njihovih mentora u organizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture. Izložba je održana 28. lipnja 2024. godine u Osnovnoj školi Retkovec u Zagrebu uz izlaganje 75 radova iz dvadesetak osnovnih škola Hrvatske u čijoj izradi je sudjelovalo 115 učenika.

   Iz DPTK Varaždin na izložbi su sudjelovali sljedeći radovi. Vito Ivanušić učenik II. Osnovne škole Varaždin izložio je Solarnu pametnu kuća sa mentorom Miroslavom Kukecom. Matea Zeljko iz V. Osnovne škole Varaždin izlagala je Vjetroelektranu sa mentoricom Ines Brckan. Janko Klapež iz IV. Osnovne škole Varaždin izradio je Solarnu lučicu, a mentor mu je bio Darko Tomašek iz Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin.

   Oliver Mađarić učenik 6. razreda VI. Osnovne škole Varaždin sa mentorom Markom Martinecom izradio je Zelenu autobusnu stanicu, njegov rad nagrađen je sudjelovanjem na Izložbi inovacija ARCA koja će se sredinom listopada održati u Zagrebu što je veliko priznanje mladim tehničarima iz Varaždinske županije koji redovito postižu izvrsne rezultate na natjecanjima i smotrama.

 

Web by eSENTIO